Limba Romana

Limba Romana

Limba Romana

14.10.2024 г.
         С интерес и доза любопитство дадохме началото на нещо полезно и ново за училището ни- открихме клуб за занимания по интереси, посветен на румънския език. За първи път в нашия град и то в училище се дава възможност на ученици от прогимназиален етап да се изучава езика на нашите северни съседи.
Драги гости на събитието бяха г-жа Лили Ганчева, директор на Асоциация " Данубиус"; г-н Любомир Николов,председател на съюза на българите в Румъния и г-н Теодор Василиу, председател на съюза на пенсионерите в гр. Гюргево. Нашите гости бяха също толкова развълнувани, колкото и нас и отправиха своите поздравления за старта на клуба и за находчивата идея, която сме осъществили. Те насърчиха и вдъхновиха участниците в клуба в овладяването им на езика. 
Те заявиха своята подкрепа и занапред, а г-жа Лили Ганчева подари първите книги на румънски език за училищната ни библиотека.
Ръководител на клуба по румънски език е г-жа Надежда Радева, учител по български език и литература в група за целодневна организация на учебния ден в прогимназиален етап.