Европейска нощ на учените 2023 г.

Европейска нощ на учените 2023 г.

Европейска нощ на учените 2023 г.

29.09.2023 г.

С много вълнение и нетърпение започна европейската нощ на учените тази година. Темата на нощта беше насочена към климатичните промени и тяхното влияние върху човека и природата.

 Приветствие към присъстващите отправи и г-н Милен Добрев,изпълнителен директор на Русенската търговско-индустриална камара, главни организатори на събитията в целия град.

Стартът беше даден в училищния двор от доц. Лъчезар Христов от Корпуса за бързо гърмене при СУ " Св. Климент Охридски". Той показа своето научно шоу пред смаяните погледи на нашите ученици. Огън, гърмежи и много аплодисменти огласиха училището в късния следобяд. 

След ефектното откриване предизвикателствата продължиха в училище. Нашите феи- г-жа Ивелина Пъшева, старши учител по природни науки, г-жа Зехра Юсеинова и г-жа Петя Кръстева, учители по география и икономика, бяха подготвили интересни интерактивни научни уроци за своите ученици и гости. 

Във фоайето на училището беше експонирана тематична изложба, която беше създадена от учениците в часовете по изобразително изкуство и технологии и предприемачество в прогимназиален етап под ръководството на г-жа Петя Антонова, учител по предметите. 

Благодарим за доверието към нас да бъдем партньори в това важно научно предизвикателство. До нови срещи.