Ден на водата с награда

 Ден на водата с награда

Ден на водата с награда

22.03.2024 г.
С тържествен концерт и церемония по награждаването приключи седемнайстото издание на Международния конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световния ден на водата – 22ри март, организиран от ОМД Русе и ВИК ООД.
Тази година темата на конкурса, върху която работиха участниците беше „ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ВОДАТА ЗА МИР“. Всяка година темата е различна, но свързана с опазването на безценния ресурс – водата и се задава от ООН, като целта е да засегне важни обществени теми и опазването на водните ресурси.
474 е общия брой участващи творби тази година – рисунки фотографии . Получени бяха 343. рисунки от цялата страна и 131 фотографии от България, Тунис, Египет, Испания, Турция, Португалия и Полша.
Официалният завършек на конкурса и награждаването на отличените творби бе отбелязано с концерт и изложба, които се състояха в сградата на Младежки дом –Русе с участието на негови младежки състави. Специални гости на събитието бяха г-н Борислав Рачев – зам. кмет на Община Русе, инж. Илиян Милев – управител на ВиК ООД –Русе, Росица Георгиева - началник на РУО и г-жа Красимира Николаева – Директор на ОМД Русе, които връчиха наградите на отличените участници.
 
 
Нашата ученичка Ейлин Кямил от 5а клас бе удостоена с поощрителна награда в своята категория.Нейн ментор беше г-жа Петя Антонова- учител по изобразително изкуство в нашето училище. 
 
Постерна изложба подготвиха седмокласниците от прогимназиален етап, а шестокласниците отбелязаха деня със състезателна игра в Kahoot. Ръководител на екипа бе г-жа Ивелина Пъшева- старши учител по природни науки.
 
Да пазим и ценим водата! Тя е живот!