Ден на четенето

Ден на четенето

Ден на четенето

17.11.2023 г.

Един прекрасен и емоционален ден, изпълнен с много вълнение и усмивки. Днес всички ученици бяха обединени от една идея- четенето. Отбелязахме този специален ден с много инициативи и срещи, подготвени с много внимание и любов от учителите. Учениците от прогимназиален етап четоха на най-малките: първокласниците. Те ги посрещнаха с песни и топли прегръдки и се радваха на големите каки и батковци,които са им дошли на гости.

Във всеки един клас денят беше отбелязан като учениците донесоха любими книги,четоха и илюстрираха от сърце.

Денят започна с онлайн среща с любимата актриса и детска писателка Жени Лечева. Тя представи своя първи роман " Приключенията на Тит и Ярмина" пред своите почитатели от 1 и 2 клас. Срещата завърши с обещание за гостуване на живо в училище.

Невероятната Ваня Хинкова от книжарница Хеликон представи книга с коледни приключения, която подари на училищната библиотека, която предстои да бъде открита още следващия месец. 

За финал любимият приятел и писател Илия Деведжиев гостува на третокласниците.Те от своя страна го изненадаха със състезание по изразително четене на книгата му "Караконджул в костюм", както и с интересни и забавни илюстрации от нея.

Пожелаваме си още невероятни и вдъхновяващи срещи.