Открит урок по Русезнание

Открит урок по Русезнание

Открит урок по Русезнание

31.05.2023 г.

С много емоции и знания третокласниците, изучаващи Русезнание през тази учебна година, завършиха обучението си с образователен градски тур. Техният маршрут "По стъпките на първите неща в Русе" включваше известни русенски локации и започна от Националния музей на транспорта. Русезнайковците бяха разделени на екипи и имаха за задача да подготвят представяне на обектите, които ще посетят. Заедно с тях бяха и Михаела Георгиева и Тодорка Станчева- студентки III курс в специалност Български език и история. Те подпомагаха учениците с допълнителна информация за обектите по маршрута като за всеки имаше и кратка викторина с въпроси.

Обектите, които посетиха бяха тематично свързани. Това бяха Първата частна банка Гирдап, паметната плоча,отбелязваща първата кинопрожекция, първият асансьор и сградата на застрахователно дружество България. За финал посетиха и Флотската кула, в която се е помещавала първата метеорологична станция в България. 

Бъдещите педагози в края бяха подготвили изненади. Всички получиха грамоти за участие в събитието и кутия цветни тебешири за всяко дете, а най-любознателните получиха и медали за 1, 2 и 3 място за участието си.